top of page

Hvordan gikk den første uken i Spania


En spennende start på et nytt eventyr! I dag vil jeg fortelle dere om den første uken vår i Spania etter å ha flyttet fra Norge. Mor, datter og den ene hunden vår. Oss tre. Det har vært en utrolig spennende start på et nytt eventyr for meg, Bella og selvfølgelig vår firbente venn, Ronny. Vi har allerede opplevd mange minneverdige øyeblikk, inkludert svømming, lek, nye venner og ikke minst fantastisk mat. Bli med oss på denne reisen og les videre!

Sommeren 2023: Etter noen måneder med planlegging og forberedelser, var vi klare til å starte vårt nye kapittel i Spania fredag 21. juli 2023. Vi stod opp kl 0400 og foreldrene mine kjørte oss til flyplassen. Det var trist å si ha det bra for sommeren vi har hatt sammen har vært den beste jeg har hatt med de. Vi har skapt minner, vi har hatt samtaler om mye og luften mellom oss alle var frisk og ren. Jeg bodde på hjemstedet mitt i 6 uker før vi dro, og vekslet på å være med foreldrene mine og sønnen min på 21 år. Skikkelig kvalitetstid og dagen for avreise kom veldig raskt. Vi mellomlandet i Oslo før vi fløy til Malaga.Et nytt hjemland og det første møtet med Spania: Da vi ankom vårt nye hjemland kl 1500, ble vi møtt med ganske høy temperatur på godt over 30 grader, og selvfølgelig den spanske gjestfriheten fra taxisjaføren, til naboene våre og megleren min Anita Garrod.


Første uken i nytt hjem: Den første uken i vårt nye spanske hjem var full av spenning og utforskning. Vi tilbrakte mye tid på å bli kjent med området vårt og dets skjulte perler. Fra å finne nærmeste butikk til steder vi kan gå tur. Vi utforsket de vakre turstiene og nøt de varme solstrålene. Selvfølgelig var det også noen uforutsette hendelser som å bli solbrent og bli utsatt for myggangrep, men det tilhører også dette eventyret!Jobb og rutiner i solen: Selv om vi har bosatt oss i det jeg vil kalle paradis, så må jeg ha med rutinene mine. Jeg har alltid elsket å stå opp tidlig, det fortsetter jeg med. Klokken min har ringt kl 0600 nesten hver morgen. Selv om kveldene her blir kjempesene fordi tiden går så raskt, er jeg uthvilt etter å ha sovet som en stein hele natta. Morgentimene før Bella våkner er gull for meg, jeg får ro og tid for meg selv, og jeg får jobbet effektivt i mange timer med bedriften min.


Livet med en firbent venn i Spania: Vår hund, som er en viktig del av vår lille familie, har også tilpasset seg det nye hjemlandet vårt selv om han enkelte dager blir ganske utslått han også. Han elsker å løpe rundt i bakhagen vår, men har enda ikke fått bade. Det er så godt å ha hund i Spania for overalt kan vi ta han med. Ronny er med på matbutikken og når vi skal ut å spise. Disse øyeblikkene sammen med ham har virkelig gitt oss myeoppmerksomhet, og det er fantastisk å se hvor populær han er. Alle vil klappe han og han elsker alle han møter. Den største hunden vår, India, kommer snart etter. Det er det største savnet for oss alle tre faktisk.

Nye venner og restaurantbesøk: En av de mest gledelige delene av å flytte til et nytt sted er å møte nye mennesker. Vi har allerede fått noen nye venner som har gjort vår overgang til Spania mye lettere. Vi har også hatt gleden av å prøve autentisk spansk mat på lokal restaurant. En av høydepunktene så langt var å nyte en deilig biffmiddag på en tradisjonell spansk restaurant. Smaksløkene våre var i himmelen og Bella var overlykkelig at noen kunne komme nærme biffen til Mimmi hjemme i Norge.

Nytt bankkort og å få tak i en bil: En av de praktiske tingene vi måtte ordne i løpet av den første uken var å hente det spanske bankkortet mitt. Banksjefen i min her nede er svensk, noe som har gjort jobben med å skaffe bolig litt lettere og uten misforståelser. Siden vi bor 18 km fra Den Norske skolen Malaga, må vi ha bil. Så igår var vi innom en forhandler og gjorde en avtale om å kjøpe bil. Vi ser frem til å oppdage små landsbyer og områder rundt oss, og alt det har å by på av lokaliteter.

Kort oppsummert: Den første uken i Spania har vært en overveldende suksess. Vi har allerede skapt mange fantastiske minner og blitt enda mer forelsket i stedet og dets kultur. Selv om vi fortsatt har mye å oppdage og utforske, er vi takknemlige for den varme velkomsten vi har fått. Vi ser frem til å dele flere opplevelser og eventyr med dere i fremtiden. ¡Hasta luego!472 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page