top of page

Livsleksjoner fra Spania: en singel alenemor sin reise

Å ta spranget og flytte til Spania fra Norge som en singel alenemor var en beslutning som krevde mot og besluttsomhet. Livet i Spania har vært en reise full av utfordringer, men også en mengde givende erfaringer. I denne bloggposten deler jeg noen av mine refleksjoner om hva Spania har lært meg om livet som alenemor og selvstendig næringsdrivende.SELVDISIPLIN UNDER SOLEN

Å jobbe selvstendig i et land hvor solen skinner nesten hver dag kan være en utfordring. Spania har virkelig lært meg verdien av selvdisiplin og å finne balansen mellom arbeid og fritid. Det er viktig å nyte solen, men også å opprettholde produktiviteten. Å jobbe som selvstendig næringsdrivende krever mye innsats, men familie er alltid førsteprioritet. Ved å balansere mellom business og familieliv har jeg lært meg verdien av å planlegge godt, og prioritere det som betyr mest. Jeg jobber når hun er på skolen og resten av dagen har vi sammen.TILPASNINGSEVNE

Spania har en annen kultur og livsstil enn Norge, og tilpasning har vært nøkkelen. Å forstå lokale skikker har gitt meg innsikt i en ny verden. Dette har også vært en flott mulighet for min datter å lære mer om mangfold og toleranse. Ja så gjør de ting annerledes, så fint for de sier hun bare når arbeiderne sitter på kafeen kl 8 og tar sin første cerveza før arbeidsdagen deres starter. Så tror begge syns det er veldig koselig med et kyss på begge kinn når vi skal hilse på noen nye mennesker, eller møter noen kjente her. De er ikke så stive her nede, det er passion og flamenco, sangria og høylytt stemning, og vi elsker det!Å VÆRE EN ROLLEMODELL

Som alenemor er jeg min datters viktigste rollemodell. Å vise henne hvordan man takler utfordringer og forfølger drømmer er en verdifull leksjon jeg tror hun tar med seg for resten av livet. Vår reise til Spania er en mulighet å vise henne viktigheten av å være modig og utholdende. Vi er tett på hverandre her, vi får en pause på skoledagene for oss selv, men vi er sammen stort sett hele tiden. Idag snakket vi om hvordan det føltes når hun var på skolen og jeg var hjemme. Begge to erkjente et savn. Jeg savner henne når hun er på skolen, og hun savner meg. Ikke sånn at dagen blir ødelagt, men det er noen som mangler her. Jeg skal ikke pynte på det, for vi har våre dårlige dager vi også, men de er det mye mindre av her nede. Jeg tror det er fordi vi begge er så fornøyde med livet akkurat nå og at vi er mye ute.Å VÆRE TAKKNEMLIG

Å bo i Spania har fått meg til å sette enda mer pris på livets enkle gleder. De inkluderende menneskene vi har møtt her, muligheten til å ta seg et bad når som helst, brisen nede ved kysten, en limesorbet etter en gåtur, en siesta midt på dagen og fine kveldsopplevelser som å vandre gjennom en pueblo med en arkitektur helt forskjellig fra hjemme. For ikke å glemme stjernehimmelen, månen, solnedgang som bare gir en følelse av ro og undring.Spania har vært så mye mer enn et nytt bosted for oss to, det har virkelig vært en livsleksjon. Jeg har landet, jeg har kommet hjem og valget jeg tok var riktig for meg. Å være en singel alenemor i et nytt land har gitt meg mulighetene til å vokse som menneske, lære og inspirere både meg selv og min datter. Så selv om solen skinner her, har Spania lært meg at livet handler mer enn bare det ytre skinn. Det handler om våre indre reiser og de verdifulle erfaringene som former oss.


Jeg håper du blir inspirert til å gå for drømmene dine du også, jeg heier på deg!


Klem fra meg, Henriette78 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page